17 december 2017

Opportunity daalt binnenkort af in de Victoriakrater

Kaap St. Mary bij de VictoriakraterVolgens berichten staat de Marsverkenner Opportunity, die al meer dan drie jaar rond rijdt op Mars, op het punt om in de Victoriakrater af te dalen. September 2006 kwam de Opportunity bij de 70m diepe en 800m brede krater aan en sinds die tijd heeft hij meer dan 10 km langs deze krater afgelegd (zie het kaartje onderaan deze astroblog). Volgens Steven Squyres, hoofd van het onderzoeksteam van de Opportunity van de NASA, zal de Opportunity binnenkort de grote gok wagen en de krater

Reacties

 1. ik vind het erg spannend,en ik kijk uit naar de berichten,
  hoe dat karretje het gaat doen in die krater,
  leuk vind ik dit zo te kunnen volgen.achter mijn laptop.
  dank voor alles!!!

  groeten van paula.

 2. wat doe ik verkeerd?

  ik heb toch een reactie gegeven?

  Mijn naam:

  paula smith-schoemaker.

 3. Hoi Paula,

  Ja, je reactie staat er op hoor. Ging het de eerste keer fout of zo?

  Grz,

  Adrianus

Laat wat van je horen

*