20 augustus 2018

Kromming van ruimtetijd bij 3 neutronensterren gezien

Voorstelling van een accretieschrijf rondom een neutronensterMet behulp van de Europese r

Reacties

 1. jacqueline zegt:

  Hoi!
  Zou je me misschien(als je er tijd voor hebt hoor!)willen uitleggen wat je bedoelt met vierdimensionale ruimtetijd. Ik begrijp het niet zo goed.
  Alvast bedankt hoor!
  Groetjes van Jacqueline.

 2. Tuurlijk! In het dagelijks leven kennen we al de drie ruimtelijke dimensies: lengte, breedte en diepte. In de wiskunde de x, y en z-as in die grafiekjes. Daar komt de vierde dimensie bij, de tijd en dat levert een vierdimensionale ruimtetijd op. Het was Albert Einstein die in z’n speciale relativiteitstheorie (1905) zei dat we ruimte en tijd niet als afzonderlijke begrippen moeten zien, maar dat ze verwant zijn aan elkaar. Vandaar dat we spreken over ruimtetijd.

 3. jacqueline zegt:

  thanx!!!!!!!

 4. Hallo,
  Ik probeerde laatst ook al een brerichtje achter te laten,maar zie hem zo niet terug..Nu dan nog maar een poging..Ik ben nu,ongeveer al 10 jaar aan t breinen,maar sinds een week echt een ingang gekregen naar wat ik zocht en zoek. Het is een lang verhaal,maar heb zelf pen en papier gepakt en ben gaan schrijven..,zo kwam ik uit op een verhaal wat mij weer deed beseffen wat ik 10 jaar geleden gezien heb. Tot men stomme verbazing moet ik zeggen dat t allemaal klopt . Ik ben pas info gaan zoeken door de vraag..die hetzelfde zou moeten zijn als het antwoord..Uhm..interesse? Ik heb t zo niet bij de hand nl.
  iig. Ik denk t dat de uitkomst de moeite waard is.
  vr.grt. marije

 5. Jacqueline zegt:

  Hoi Marije,
  Ik begrijp je stukje niet helemaal. Wat heb je dan 10 jaar geleden gezien, en wat is die vraag waarvan je zegt dat die gelijk is aan het antw???
  Ik hoop dat je het even wilt verduidelijken..,
  Grz Jacqueline

 6. Ja, daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar. Wat heb je dan precies gezien?

 7. Hoi,t kan vaag klinken,maar ik kom niet voor niets hier terrecht denk ik dan maar…Ik heb een soort van visioen,kortsluiting,beeld gezien in men droom,op het moment ik wakker werd, zag ik een soort pyramide met een breuklijn,asymmetrisch? aan de ene zijde ijzer,de ander hout?
  Ik herrinner me het moment van wakker worden nog goed. Ik werd door 6?3? cirkels getrokken,werelden? met als samensmelting ijzer hout.
  En dat ging hard! boven stond een raadselachtend gegeven.
  Dit heeft een behoorlijke impact op mijn leven gehad en misschien kan het zijn dat er een kracht is die magnetische afstoting overwint?
  Mij zegt dat nu ff dat er een spiegeluniversum is? Alles andersom werkt,maar zich buigt halverwege,dus op aarde met een bep.temperatuur. Ook zag ik het plaatje bij astroversum en heb wat gelezen over ijzerlijnen…voor zover mijn beeld dus..kan ik dit koppelen aan t universum? grt marije bedankt voor jullie reactie

 8. Ah, da’s meer info wat je hebt gezien. Maar het is lastig dat te koppelen aan de ideeën die er zijn over kromming van ruimtetijd door zwarte gaten, neutronensterren of andere exotische objecten. Denk je zelf dat er een link is? Bedoel je met dat spiegeluniversum een andere wereld, zoals volgt uit de meerwereldenhypothese? Op m’n forum loopt daar juist een discussie over.

 9. kun je mij vertellen wat de exacte vraag is? de toestand van de materie??? ik ben ook nog bezig duidelijkheid te krijgen waar mijn vraagsteling moet stoppen..Ik surf nog ff verder

 10. al zit ik ernaast..vind t tegek me eens bezig te houden met deze zaken
  denk het een hobby wordt die ik goed gebruiken kan

 11. jacqueline, uhm ja de vraag is denk ik hoeveel informatie er nodig is om in de behoefte te voorzien,ff koppelen aan de dicussie
  mislukte pogingen..haha humor is het wel iig

 12. Jacqueline zegt:

  Marije, het zou leuk zijn als je je aanmeldt bij het forum!!
  Misschien kan je zelf een stukje plaatsen>>>wellicht volgen er ervaringen van mensen die jou visie delen… 🙂
  Voor mij is dit totaal nieuw wat je vertelt, en het zou leuk zijn als je het op het forum wat verduidelijkt…
  grz!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.