17 december 2017

De oogst van een weekje A.A.S.

De stercluster Abell 901/902Van 7 tot en met 11 januari waren sterrenkundigen van de American Astronomical Society (AAS) in het Convention Center in Austin (Texas) bijeen om haar winterbijeenkomst te houden, de 211e AAS-meeting. Behalve een flinke ruzie tussen NASA-baas Griffin en de gehele sterrenkundige wereld, leverde dat een behoorlijke oogst aan gepresenteerde ontdekkingen op. Even een kleine opsomming1 van die ontdekkingen, waarvan ik een deel al in astroblogs heb verteld:

  • De Hubble ruimtetelescoop wordt voor de laatste maal gerepareerd. De bedoeling is dat augustus 2008 een speciale ‘service-mission’ van de
    Noten
    1. Ik meen dat er in totaal 156 wetenschappelijke sessies waren, dus een totale opsomming van al het gepresenteerde zal denk ik een boek kunnen vullen. []

Laat wat van je horen

*