14 augustus 2018

Arthur C. Clarke overleden

Arthur C.ClarkeDe bekende Britse Sciencefictionschrijver, uitvinder en futuroloog Arthur C. Clarke is vandaag in z’n woonplaats Colombo (op Sri Lanka) op negentigjarige leeftijd overleden. 🙁 Samen met Robert Heinlein en Isaac Asimov behoorde Clarke tot de Grote Drie der SF-schrijvers van de 20e eeuw. Clarke was afgestudeerd in elementaire en toegepaste wiskunde en in natuurkunde. Verder was hij lid van de Royal Astronomical Society, oud-voorzitter van de British Interplanetary Society en lid van de Academy Of Astronautics. In 1945 bedacht Clarke het principe van de geostationaire communicatiesatelliet, de satelliet die 35.786 kilometer boven het aardoppervlak precies stil staat t.o.v. dat oppervlak.

Reacties

  1. Christophe zegt:

    Jammer, toch een groot persoon die Arthur C. Clarke. Dat van HAL en IBM wist ik niet (tot nu), wel leuk al die dubbele bodems 🙂

  2. Dat van HAL > IBM wordt overigens ontkend door Stanley Kubrick, de regisseur van A Space Odyssey.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.