21 augustus 2018

Waarom gaan we eigenlijk naar de maan?

Met de Ares naar de maan en daarna naar MarsToen president Kennedy op 25 mei 1961 z’n wereldberoemde toespraak over ruimtevaart hield en daarin aankondigde dat de Verenigde Staten voor het einde van dat decennium een mens op de maan zouden zetten vroeg niemand de eenvoudige vraag ‘waarom eigenlijk?’ Het antwoord zou denk ik vrij makkelijk te geven zijn: om er eerder dan de Russen te zijn. Per slot van rekening verkeerde Amerika begin jaren zestig in een Koude Oorlog met aartsvijand de Sovjet-Unie en op de maan werd de strijd op wetenschappelijke wijze gevoerd. Na december 1972 eindigde met de Apollo 17 het tijdperk van de bemande vluchten naar de maan. Januari 2004 kwam de maan weer opnieuw in beeld toen president Bush de nieuwe

Reacties

  1. Peter zegt:

    Kijk dat je dit blog niks vind oke, en dat je 2 inlog namen gebruikt tot daar aan toe.

    Maar dat je nog te dom bent om je inlog naam te verwisselen om op je eigen reactie te reageren is toch wel fantastisch!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.