19 februari 2018

Heeft het heelal een fractaal patroon?

Volgt de massaverdeling van het heelal een fractaal patroon?Uit een onderzoek naar bijna een miljoen sterrenstelsels is naar voren gekomen dat er in het heelal wellicht een soort van fractaal patroon zit! De huidige massaverdeling in het heelal is de uitkomst van een bijna 14 miljard jaar durende strijd tussen zwaartekracht en expansie van het heelal. In feite zijn er wat die massaverdeling betreft twee kampen bij de sterrenkundigen: degenen die zeggen dat de verdeling gelijkmatig en homogeen is en de andere club die zegt dat het hi

Reacties

 1. De Winden die verspr zegt:

  7. Bij de hemelen vol van paden,

  8. Waarlijk gij hebt uiteenlopende meningen,

  9. Daarvan wordt afgewend wie zich (van het ware geloof) afwendt.

  10. Vervloekt zijn zij die vermoedens uiten.

  11. Die onachtzaam zijn in onwetendheid.

Laat wat van je horen

*