19 juli 2018

Messenger’s 2e scheervlucht langs Mercurius

6 oktober: Messenger scheert weer langs Mercurius

6 oktober: Messenger scheert weer langs Mercurius

Op maandag 6 oktober 2008 is het weer zover: dan maakt NASA’s Messenger voor de tweede keer een scheervlucht langs de binnenste planeet van het zonnestelsel, Mercurius. De eerste keer gebeurde dat op 14 januari 2008, zoals jullie vast nog wel weten te herinneren. Technici zijn al druk bezig om de Messenger te prepareren (mooi woord bij Scrabble) voor de grote dag, zoals het activeren van de Mercury Laser Altimeter (MLA). Die gaf de eerste flyby al informatie over de topografie van Mercurius, waaruit bleek dat de planeet een complexe geologische geschiedenis achter de rug heeft. De eerste keer moest de MLA maar een beetje lukraak meten, maar de tweede keer wil men gericht te werk gaan, gebruikmakend van de visuele informatie van

Reacties

  1. Ben errug benieuwd naar de plaatjes 🙂

  2. Ja, dat zullen we 6 of 7 oktober wel zien. Vast prachtige opnames.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.