14 augustus 2018

Naakte zwarte gaten bestaan niet

Geen naakt zwart gat

Geen naakt zwart gat

Al sinds Roger Penrose er in 1969 mee aan kwam wordt erover gespeculeerd: kunnen zwarte gaten nu wel of niet naakt zijn. Klinkt nogal plastisch, maar er wordt mee bedoeld of zwarte gaten wel of niet altijd omgeven moeten zijn door een zogenaamde waarnemingshorizon. Deze horizon is een met het zwarte gat concentrische bolschil, met een straal die de Schwarzschildstraal genoemd wordt. Alles wat zich binnen deze waarnemingshorizon afspeelt onttrekt zich aan waarneming van buitenaf als gevolg van de extreme zwaartekracht. In 1969 lanceerde Penrose het zogenaamde weak cosmic censorship hypothesis, de stelling dat zwarte gaten

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.