15 december 2017

Phoenix probeert te overleven

Phoenix probeert te overleven

Phoenix probeert te overleven

Met de invallende winter op het noordelijk halfrond wordt het voor de Marslander Phoenix steeds lastiger om nog goed te kunnen functioneren. De zon staat steeds lager en daardoor vangen de zonnecellen steeds minder zonlicht op, dat de batterijen moet voeden. De Phoenix zou oorspronkelijk negentig dagen functioneren, maar inmiddels zijn er al vijf maanden van intensief onderzoek verstreken. De NASA is nu bezig om enkele ‘kachels’ (heaters) aan boord en minder belangrijke instrumenten uit tes schakelen, zodat andere onderzoeken die hoge prioriteit hebben door kunnen gaan. Die laatste zijn de camera (Surface Stereo Imager) en enkele meteorelogische instrumenten. Vandaag is door technici al de kachel uitgeschakeld die de

Reacties

  1. rosemarijn nouwen zegt:

    heey papa ik stuur dit even vanaf school plz niet wissen

    soort: hortensia
    familie: hortensiafamilie
    latijnse naam: Hydrangea Margrophylla
    habitat: tuinen
    Vindplaats: Boogschutter
    datum: 15-10-08

  2. Huh? Zit je via astroblogs je huiswerk te maken of zo?

Laat wat van je horen

*