14 augustus 2018

Spinnen maken mooi web in de ruimte

Twee mooie webben

Mooie spinnewebben

De twee spinnen aan boord van het ISS zijn weer verenigd, die ene vermiste is weer teruggevonden. Beiden hebben in gewichtsloosheid volgens de berichten prachtige webben gemaakt. De verwachting van het experiment, dat bedacht is door Amerikaanse studenten, was dat in gewichtsloze toestand de spinnen hun aardse tweedimensionale webben niet zouden kunnen maken en daarentegen een chaotisch 3D-web zouden gaan maken. Maar het tegendeel is waar: beiden spinnen hebben zich perfect aangepast aan de gewichtsloosheid en ze hebben prachtige ‘aardse’ spinnewebben gesponnen. Een week geleden nog maakten de spinnen er inderdaad een zooitje van, zoals je op de foto hieronder kunt zien. Maar kennelijk hebben ze een soort van leerproces en al snel braken ze niet tevreden over hun eigen creatie het gemaakte web af. Vervolgens bouwden ze

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.