24 mei 2018

Vleermuis overleeft lancering Discovery niet

vleermuis Brian

vleermuis Brian

De laatste dagen wemelt het op internet-fora en collega-astroblogs van berichten over een vleermuis, die bij de lancering afgelopen zondag van het ruimteveer Discovery op de grote externe brandstoftank heeft gezeten. Zelfs de NASA besteedde er aandacht aan. Foto’s van die tank die kort voor de lancering waren genomen lieten zien dat een kleine vleermuis, van het soort bulvleermuis, zich aan de wand van de oranjegekleurde tank had vastgehecht. De staat Florida, waar zich de lanceerbasis Cape Canaveral bevindt, kent een groot natuurgebied waar erg veel dieren leven, dus zo ongewoon is het niet dat een vleermuis zich op die tank bevond. De vraag was of Brian, zoals de vleermuis op een gegeven moment werd genoemd, de lancering van de Discovery heeft overleefd. Foto’s van de Shuttle die tijdens de lancering gemaakt werden lieten zien dat Brian aan de tank bleef vastzitten tot deze de

Reacties

  1. Raoul Duke zegt:

    Hehe die Brian; 's werelds eerste adrenalinejunk-vleermuis.

  2. Raoul Duke zegt:

    Hehe die Brian; 's werelds eerste adrenalinejunk-vleermuis.

  3. Nee, fout. Inmiddels is het ’s werelds eerste gebakken adrenalinejunk-vleermuis. 🙂

Laat wat van je horen

*