26 mei 2018

Vulkaan Mt. Redoubt in Alaska is uitgebarsten

Mount Redoubt

Mount Redoubt

In de Amerikaanse staat Alaska is de beruchte vulkaan Mount Redoubt vijf keer achter elkaar uitgebarsten. De vulkaan spuwt as en stof kilometers de lucht in. De eerste en grootste eruptie was vanmorgen om 07.38 uur Nederlandse tijd. De vijf erupties duurden tussen vier en dertig minuten. De hoofdstad Anchorage van Alaska ligt op 160 kilometer van de Redoubt. Waarschijnlijk komt de stad zelf niet in de problemen door de uitbarsting, maar het vluchtverkeer wordt wel omgeleid en in ieder geval 19 vluchten zijn geannuleerd. De Redoubt is sinds januari onrustig. Geologen hielden de vuurspuwende berg sinds die tijd nauwlettend in de gaten. De afgelopen dagen nam de seismische activiteit plotseling toe en werd een vulkaanwaarschuwing afgegeven. Wie ge

Reacties

  1. Anoniem zegt:

    wow.

Laat wat van je horen

*