17 juli 2018

Lezing bij Chr. Huygens: sterrenhopen

De sterrenhoop Pleiaden

De sterrenhoop Pleiaden

Er zijn hopen sterren en die zitten vaak in sterrenhopen. Goh, er schuilt af en toe een groot po

Reacties

 1. Zucht…..het mot nou nie gekker worden…..Eerst hang je jarenlang, zeer tot mijn ultiem chagrijn, op alle voorpagina's van de lokale en zelfs landelijke suffertjes de grote "waarnemer" uit……als het ware de ver-eenzelviging van "den mensch verschmolten met zijne telescoop"….Terwijl toch iedereen weet danwel DIENT te weten dat jouw telescoop (voorzover je eigenlijk nog wel zo'n kreng echt in je bezit hebt??) al 14,8 miljard jaar stof staat te verzamelen in jouw fietsenschuurtje…..

  Dit terwijl het juist den schrijver dezes is die al sinds de schepping van ons "al" in de ijskoude biesbos, gewapend met allerlei optisch speelgoed, zichzelf staat af te matten ter meerdere eer en glorie van den amateur wetenschap….grrrr!!!

  Maar goed….met dit "kosmologisch smetje" kan ik dan nog wel enigszins een beetje leven….maarre….als je jezelf nu ook nog eens de status van… of all trades…"Dichter"…gaat toe-eigenen….Tja, dan geraakt bij mij de "spreekwoordelijke pis" toch wel een beetje erg "aan de kook"!!

  Ofwel….Ik daag U uit, gij verbale heiden, vanavond tijdens de pauze van de lezing van Paul (leuke lezing overigens, komt allen, maar goed dit terzijde!!)tot een duel, Jawel…!!!

  Maar dan NIET "mano a mano" (eh…op de vuist) maar "MUILo a MUILo" ofwel met fraaie vloeiend uit de mond rollende dichtregels als wapens tot de dood of erger nog….verveling…er op volgt!

  Zo…die handschoen is geworpen!!

  Ik zie je vanavond wel op de club…eh..als je durft…ha…ha…

  Cyrano de Bergebrandt

 2. Zucht…..het mot nou nie gekker worden…..Eerst hang je jarenlang, zeer tot mijn ultiem chagrijn, op alle voorpagina's van de lokale en zelfs landelijke suffertjes de grote "waarnemer" uit……als het ware de ver-eenzelviging van "den mensch verschmolten met zijne telescoop"….Terwijl toch iedereen weet danwel DIENT te weten dat jouw telescoop (voorzover je eigenlijk nog wel zo'n kreng echt in je bezit hebt??) al 14,8 miljard jaar stof staat te verzamelen in jouw fietsenschuurtje…..
  Dit terwijl het juist den schrijver dezes is die al sinds de schepping van ons "al" in de ijskoude biesbos, gewapend met allerlei optisch speelgoed, zichzelf staat af te matten ter meerdere eer en glorie van den amateur wetenschap….grrrr!!!
  Maar goed….met dit "kosmologisch smetje" kan ik dan nog wel enigszins een beetje leven….maarre….als je jezelf nu ook nog eens de status van… of all trades…"Dichter"…gaat toe-eigenen….Tja, dan geraakt bij mij de "spreekwoordelijke pis" toch wel een beetje erg "aan de kook"!!
  Ofwel….Ik daag U uit, gij verbale heiden, vanavond tijdens de pauze van de lezing van Paul (leuke lezing overigens, komt allen, maar goed dit terzijde!!)tot een duel, Jawel…!!!
  Maar dan NIET "mano a mano" (eh…op de vuist) maar "MUILo a MUILo" ofwel met fraaie vloeiend uit de mond rollende dichtregels als wapens tot de dood of erger nog….verveling…er op volgt!
  Zo…die handschoen is geworpen!!
  Ik zie je vanavond wel op de club…eh..als je durft…ha…ha…

  Cyrano de Bergebrandt

 3. Hé Cyrano, die gelijkenis gaat wel op ja… qua neus. 🙂 Eh… ik moet je teleurstellen, maar ik kan vanavond helaas niet komen en met jou de degens opnemen. Vrouwlief gaat weer eens naar het theater en ik moet bij de kidzz zijn. Eh… kan jij een verslagje maken van paul's lezing en dat toemailen?

  CU, uw dienstbare kosmo-poëet Adrianus 😀

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.