20 juli 2018

‘De hele Aarde’ houdt witte dwerg in de gaten

De deelnemende observatoria aan WETGisteren is een campagne begonnen om de ster genaamd WDJ1524-0030, een witte dwerg ter grootte van de Aarde en gelegen in het sterrenbeeld Slangendrager (Ophiuchus), nauwkeurig in de gaten te houden. De campagne duurt tot 11 juni en de bedoeling is om uiteindelijk meer te weten te komen over de vraag hoe witte dwergen precies zijn opgebouwd, wat hun samenstelling is en hoe de sterbevingen in z’n werk gaan. Aan de waarnemingen doen niet

Reacties

  1. Thomas zegt:

    zeer interessant, dank u, Adrianus.

  2. Thomas zegt:

    zeer interessant, dank u, Adrianus.

  3. Hé Thomas, bedankt. Eh… zeg maar 'jij' hoor, in plaats van 'u'. 😀

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.