23 mei 2018

Valt Marsrover Spirit nog te redden?

Situatie Spirit wordt nagebootst

Situatie Spirit wordt nagebootst

Marsrover Spirit zit vast in de Martiaanse grond. Om ‘m uit deze netelige positie te bevrijden zijn technici van de NASA druk bezig om de situatie ter plekke te onderzoeken. Sterker nog, in een hal ergens in de VS wordt de situatie op Mars zo goed als mogelijk nagebootst. Er staat een replica van de Spirit en daarmee willen ze kijken welke mogelijkheden er zijn. Helemaal in het onderzoeken van die mogelijkheden is de NASA niet, want vanuit het Amerikaanse publiek komen ook talloze suggesties. Zo is daar de zevenjarige Julian die heeft voorgesteld om de Spirit los te wurmen door de robotarm waar de camera aan vast zit te gebruiken als een soort hefboom. Een tekening hoe Julian dat voor zich ziet zie je hier. Voorlopig is de NASA niet van plan om de robotarm op deze manier te gebruiken. W

Laat wat van je horen

*