18 juli 2018

Lancering Endeavour wéér uitgesteld

Bliksem van de Endeavour

Bliksem van de Endeavour

De lancering van de Space Shuttle Endeavour voor missie STS-127 is gisteren voor de derde keer uitgesteld. Dit keer vanwege onweer en blikseminslag vlakbij de lanceerplaats bij Kennedy Space Center in Florida. Sensoren hebben gisteren maar liefst 11 blikseminslagen gemeten die binnen 500 meter van de Endeavour plaatsvonden. Technici zijn nu aan het onderzoeken of er eventueel schade aan het ruimteveer is en of eventueel actie moet worden ondernomen. De Endeavour zelf werd niet geraakt door de bliksem, da’s wel zeker, maar het zou kunnen dat de sterke electrische stromen toch de electronica in de shuttle of in de ontstekingsmechanismen van de draagraketten hebben ontregeld. Indien alles OK is en men 100% zeker weet dat er geen schade is z

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.