18 juli 2018

Verslaggever Walter Cronkite overleden

Walter Cronkite

Walter Cronkite

Wat Chriet Titulaer en Henk Terlingen – Apollo Henkie – in juli 1969 voor de Nederlandse televisiekijker waren dat was Walter Cronkite voor het Amerikaanse publiek. Deze ‘anchorman’ van CBS Evening News is gisteren op 92 jarige leeftijd in New York overleden. Cronkite deed verslag van achtereenvolgens de Mercuryvluchten, de Geminivluchten en tenslotte de vluchten van de Apollo’s. Toen de landing van Armstrong en Aldrin op 20 juli 1969 was geslaagd raakte Cronkite er zichtbaar ontroerd door, wat je op de video-collage hieronder ook kan zien. Inmiddels heeft Neil Armstrong, eerste mens op de maan, een verklaring uitgebracht over de dood van Cronkite:

For a news analyst and reporter of the happenings of the day to be successful, he or she needs three things: accuracy, timeliness, and the trust of the audience. Many are fortunate to have the first two. The trust of the audience must be earned. Walter Cronkite seemed to enjoy the highest of ratings. He had a passion for human space exploration, an enthusiasm that was contagious, and the trust of his audience. He will be missed.

Het is jammer dat Cronkite n

Reacties

  1. Wow, uitgerekend Walter Cronkite mag het veertigjarige jubileum van de Apollo 11 maanlanding niet meer meemaken. Een zeer triest bericht zo net voor dat jubileum. 🙁

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.