22 mei 2018

IAU in Rio komt met opvolger Internationaal Jaar van de Sterrenkunde

De IAU op de slotdag in Rio

De IAU op de slotdag in Rio

Afgelopen donderdag is na twee weken de Algemene Vergadering van de Internationale Astronomische Unie in Rio de Janeiro afgesloten. Da’s de grote bijeenkomst van die club, die iedere drie jaar wordt gehouden en waarvan we de vorige – 2006 in Praag – nog goed kunnen herinneren omdat toen Pluto werd gedegradeerd tot dwergplaneet. Dit keer werden geen planeten gedegradeerd, maar werd wel het “Strategische Plan” algemeen aangenomen, waarmee getracht zal worden om middels educatie en de bouw van faciliteiten de ontwikkelingslanden te helpen. De IAU hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan de zogenaamde UN Millennium Development Goals. Het strategische

Laat wat van je horen

*