20 juli 2018

Planck biedt een tijdbalk van het heelal

De tijdbalk van het heelal

De tijdbalk van het heelal

Op de website van Planck, de satelliet die momenteel onderzoek doet aan de kosmische microgolf-achtergrondstraling, is een Tijdbalk van het Heelal verschenen. In tien stappen wordt uit de doeken gedaan wat zich allemaal voordeed in de evolutie van het heelal, van het moment van de oerknal zelf – 13,7 miljard jaar geleden – tot heden. Handig om even door te wandelen en te lezen wat zich precies wanneer afspeelde. In ‘hoofdstuk’ 4 komt die achtergrondstraling zelf aan de beurt. Zodra Planck klaar is met z’n waarnemingen zal dat hoofdstuk vast en zeker herschreven gaan worden. 🙂 Bijna twee weken geleden verscheen overigens ook al een interactieve strip van het

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.