23 juli 2018

Waarom had Google een graancirkel-logo?

goog_eGoogle is de laatste tijd nogal op de mysterieuze toer. Een week geleden hadden ze dat UFO-logo, welke uiteindelijk bleek te verwijzen naar het twintigjarige jubileum van het computerspel Zero Wing. Gisteren en vandaag heeft Google weer zo’n doodle, da’s de term die voor die logo’s van Google wordt gebruikt: eentje die bestaat uit graancirkels, waarbij de letter ‘l’ ontbreekt. In het UFO-logo zat ook al zo’n vreemde letter, want daarin werd de ‘o’ door de UFO omhooggetrokken. Grote vraag is natuurlijk waarom Google een doodle met graancirkels gebruikt1. Wat is er dit keer te jubileren? Een begeleidende tweet van @google, da’s Google’s Twitternaam, luidt: 51.327629, -0.5616088. Duidelijk een stel geografische co

Noten
  1. Waarom die ‘l’ eruit is zal niet zo moeilijk zijn: daar valt moeilijk een graancirkel van te maken. []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.