22 juli 2018

De kans dat vrijdag de 13e april 2029 een rampdag wordt is ècht klein

Baan van Apophis in 2029

Baan van Apophis in 2029

Op 13 april 2029 – yep, een vrijdag – scheert

Reacties

 1. Anoniem zegt:

  2029 maken we niet eens meer mee, 2012 gaat de mensheid eral aan!

 2. Ja hoor, slaap zacht. Lees dit es…

 3. Schreiber zegt:

  Nasa? De dubieuze ruimte organisatie van de VS. Ik heb ook mijn twijfels bij de maanlanding en dus geloof ik niet wat Nasa zegt. De Russen houden het wel voor mogelijk dat 2029 een rampjaar kan worden. Immers weten we niet wat de zwaartekracht gaat doen van de hemellichamen in ons stelsel een metertje naar links kan op de lange baan een afwijking worden die precies genoeg is.

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Dat die maanlandingen wel degelijk hebben plaatsgevonden kun je zelf controleren. Er zijn een paar reflectors achtergelaten op de Maan. Kwestie van daar ee radiosignaal op richten en het gereflecteerde signaal opvangen. Als je het tijdverschil nauwkeurig meet, kun je ook nog eens de afstand van hier tot daar zelf berekenen.

   En wat NASA betreft: denk jij dat ze zich met allerlei andere projecten bezig zouden houden als ze zouden weten dat we vrijwel zeker wel worden getroffen? Denk je niet dat ze dan niet alles op alles zouden zetten om die planetoïde van koers te doen veranderen?

   groet,
   Gert (Enceladus)

 4. Misschien dat Schreiber ook uit kan leggen wat de Lunar Reconnaissance Orbiter precies heeft gefotografeerd op de maan. Als het geen voetsporen zijn van astronauten op de plek van diverse Apollo landingen en als er daar ook geen menselijke instrumenten staan, wat zijn het dan wel? Sporen van maanmannetjes? Zie deze blog erover: http://www.astroblogs.nl/2011/09/06/zo-scherp-heb-je-de-apollo-landingsplaatsen-nog-nooit-gezien/ Schreiber, het is al regelmatig naar voren gebracht op de Astroblogs, maar wellicht heb je het niet gelezen: de Amerikanen hadden in de jaren zestig wel de technologie om mensen naar de maan te brengen, NIET om een maanlanding te faken.

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Exact! De Maanlandingen waren echt, hartstikke echt. Een van de grootste prestaties van de mensheid ooit. En de volgende ‘giant leap’, wordt een bemande (m/v) landing op Mars.

   groet,
   Gert (Enceladus)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.