19 april 2024

De wereld eindigt helemaal niet in 2012, aldus… de Maya’s!

Credit: Icheinfach/Pixabay.

Volgens een aantal malloten eindigt de wereld op 21 december 2012. Bron van die apocalyps-gedachte is de kalender van de Maya’s, het indianenvolk dat in Midden-Amerika leefde. Ik heb pogingen gedaan te laten zien dat ’t verhaal 100% onzin is, maar desondanks blijven een aantal fanatici erin geloven. Maar ik heb inmiddels steun gevonden van een groep mensen die ’t kan weten: van de Maya’s zélf namelijk. Ja, ’t volkje is niet uitgeroeid door de Spanjaard Cortez en z’n van geweren en griepvirussen voorziene soldaten, er leven vandaag de dag nog zo’n 8 á 9 miljoen Maya’s, verdeeld over 29 verschillende volkeren. Eén van hun is Apolinario Chile Pixtun, een oude Maya uit Guatemala. Hij zegt dat het hele verhaal van het einde der tijden in 2012 helemaal niet van de Maya’s afkomstig is, maar dat het puur westerse verzinselen zijn. Er is een oude stenen tafel met Maya inscripties, het Tortuguero Monument 6, waarop de beroemde voorspelling zou staan. Maar op dezelfde steen blijken ook jaartallen daarna voor te komen, onder andere die van 4772 na Christus. Chile Pixtun zegt dat de hedendaagse Maya’s het zat zijn dat zij de schuld krijgen van het doemdenken en dat de oude Mayateksten verkeerd worden uitgelegd. Kortom, ’t hele verhaal is één grote hoax. Begrepen allemaal? Nou, kunnen we volgende maand allemaal met een gerust hart naar de premiére van Roland Emmerich’s film 2012. 😀 Bron: AP News.

Share

Comments

  1. Maar het kan toch dat het beest 666 het internet is dat het eerste beest opeet dat de muziek-en videobizniz is, zoals het staat in de Openbaring van Johannes in de Bijbel.

    Omdat een internet-adres meestal begint www en w in het Joodse alfabet de letter is met waarde 6, dus www is 666.

  2. Omdat al die porno, denk maar aan Kamp Holland, ik bedoel Kim Holland en dan Bubblegame 3 op spele.nl, het einde der tijden is nabij!

  3. Die "Hoe slim ben jij?" reclame hier rechts, dat is toch ook schande!

    Moet je aan het eind voor de uitslag iets SMS-en, de vraag is of je dan gelijk aan een of ander abonnement vastzit.

    Zo nee, dan weten ze vast later via een of ander dubieus SMS-bericht later de domoren te strikken voor:

    Dit is een betaalde abonnementdienst. €9,00 per week, 4 credits. Stoppen: sms WIN1 STOP naar 2050.

    Aangezien de Nokia wanneer toetsenbord-blokkering uit staat de neiging heeft zijn knopjes vanzelf in te drukken.

    Is nog oppassen ivm abonnementskosten ook!

    De Nokia N73 is echt een ramp, die download de hele tijd filmpjes van het internet als je niet oppast. Zo zijn die dingen gemaakt, om geld uit je zak te trekken.

  4. Waarom klik je zelf niet?

    • Klikken mag niet, heeft m'n moeder mij altijd geleerd. 😉 Nee, zonder gein: bij Google Adsense zijn ze ook niet gek. Ze kennen mijn IP nummer en als ik hier ga lopen klikken op ads dan zien ze dat direct en telt 't niet.

  5. Ja maar je kunt je telefoonnummer toch achterlaten door een smsje te sturen voor de IQ test?

    Moet je wel een beetje domheid faken, en dan maar afwachten hoe ze je te grazen nemen. Heb je mogelijkheid te betalen via sms?

  6. volgens mij is dat hele einde van de wereld totale onzin…..
    die film is gewoon een kaskraker maar dat betekend niet dat de wereld dan vergaat
    de aarde is de afgelopen 50 jaar al 30 keer vergaan aldus alle gekken die dat geroepen hebben
    de laatste was in juni geloof ik en ik loop nog steeds vrolijk rond

  7. goede dag ik kom hier jullie vertellen dat het fabeltje de wereld vergaat in 2012 21 december gewoon niet bestaat wie of wat dat ook denkt geloof er niet in ik heb een oud mayase vriend en hij zegt : Beste mensen dat fabeltje bestaat niet en ik wil jullie vertellen elke kalender stopt wel eens je gaat toch geen kalender tot het oneindige maken of wat? heb jij thuis een kalender die nooit stopt nou vertel me dat dan maar gauw want dat is tot nu toe nog NOOIT gebeurt dus dat van 2012 bestaat niet dat kan gewoon niet en ik kan het weten. want ik hier stam van de maya's af en ik ben een maya en jullie niet dus alleen ik kan het weten en jullie niet echt schandalig dat er zo over de maya's word gepraat.

  8. 😉 dus

  9. voor de laatste keer mensen, wij mensen kunnen roepen en zeggen wat we willen
    Alleen god/allah weet wanneer de wereld vergaat want zij hebben dit wereld gemaakt
    en zo gaan ze de wereld ook eindigen, wanneer is gewoon niet bekend, Verder geen discussie

Speak Your Mind

*