15 juli 2018

Reacties gesloten op 2012 Astroblog

Ik krijg nog dagelijk reacties op m’n astroblog over 21 december 2012, de dag dat het einde van de Aarde zou aanbreken. De reacties beginnen de laatste tijd nogal te ontaarden in een religieuze welles-nietes discussie en daar heb ik geen zin in. Plus dat mensen niet de moeite te nemen de astroblog te lezen en te constateren dat ik helemaal niet geloof in dat doemdenken. Kortom, per heden 21.45 uur (nu dus) is de discussie gesloten en zijn reacties niet meer mogelijk.

Reacties

  1. ook ik geloof niet in een einde van de wereld. misschien dat er een nieuwe tijd op ons pad komt met nieuwe en mooie ontwikkelingen.

  2. hans vegter zegt:

    Einde van de wereld, geen sprake van. Echter wel een rapport van de NASA over een zonnestorm in de loop van 2012 of 2013, waardoor er een niet geringe kans is, dat op een groot deel van de aarde de

    elektriciteit uitvalt. Dat zal niet snel verholpen kunnen worden, want het elekrticiteitsnetwerk wordt op mondiale schaal overbelast, waardoor de transformatoren in de verdeelstations worden verwoest. Computers en geldautomaten vallen op grote schaal uit, licht -behalve dat van aggregaten en kaarslicht- valt uit, met als gevolg chaos en ontwrichting op niet geringe schaal. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA verklaarde bij monde van haar topfunctionaris Mike Hapgood, dat dit rapport beslist geen bangmakerij is. Hij stelt ….wetenschappers zijn vn nature behoudend, endeze groep (van de NASA) is absoluut bedachtzaam. Dit is een eerlijk en gebalanceerd rapport…. Wel heeft de NASA inmiddels een ruimtesonde gelanceerd, die de mogelijkheid moet onderzoeken, in hoeverre men op aarde tijdig gewaarschuwd kan worden in geval van een super-zonnestorm, zodat de transformatoren tijdig stilgelegd kunnen worden.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.