18 juli 2018

ESO komt met 3D-film over leven en werken op de VLT in Chili

De Very Large Telescope

De Very Large Telescope

De Very Large Telescope (VLT) is een zeer geavanceerd astronomisch observatorium, dat gevestigd is op de berg Cerro Paranal in de Atacamawoestijn in Chili op 2635 meter hoogte. De VLT is op die plaats gebouwd zodat de ESO1 zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden van bewolking, lichtvervuiling en de dampkring. De hemel is er dan ook 350 nachten per jaar buitengewoon helder. Nadeel van werken op die hoogte is dat er weinig zuurstof is en dat het moeizaam is om te acclimatiseren. Over leven en werken op de VLT heeft de ESO onlangs de 3D-film EYE 3D

Noten
  1. de Europese Organisatie voor Astronomisch Onderzoek in het Zuidelijk Halfrond. []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.