23 juni 2018

Wat ging er precies mis met de Apollo 13?

Goede vraag: wat ging er nou precies mis met die rampvlucht april 1970 van de Apollo 13? Meestal komen we niet verder dan dat een spoel voor het verwarmen van de zuurstoftank was ontworpen voor 28V/4A gelijkstroom (DC) , terwijl in de Apollo 13 ’t dubbele, 56V/4A, werd gebruikt. De isolatie smolt weg,

Reacties

  1. zuurstof viel weg

  2. Ooooooh, was dat het? Thanx! 😉

  3. 1e kersdag +- 10 uur een vuurbol gespot zo groot als een heli ik dacht ook eerst die stort hier neer vlakbij maar vloog weg tot hij niet te zien was hij was nog geen 100 meter in de lucht verwijderd dood eng dus ik ben nog naar buiten gerent om tekijken waar het neer stortte maar het vloog weg met een snelheid ongekend en zonder geluid iemand iedeen wat het was

    • Hoi Theo, bedankt voor je melding. Alleen beetje vreemde plek om 'm te melden, als commentaar bij een bericht over Apollo 13. Kan je je melding ook hier plaatsen in het forum, da's een betere plek. Thanx.

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.