23 juli 2018

Atlantis en ISS zijn gekoppeld

De bemanning van STS-129 en expeditie 21 bijeen

De bemanning van STS-129 en expeditie 21 bijeen

Vanmiddag om 17.53 uur Nederlandse tijd zijn de Space Shuttle Atlantis en het internationale ruimtestation ISS aan elkaar gekoppeld. Om 19.29 uur gingen na diverse standaard-veiligheidsinspecties de luiken open en konden de zes astronauten van de Atlantis het ISS ingaan, waar ze werden begroet door de daar aanwezige astronauten van ISS-expeditie 21. Die laatste staat onder leiding van de Belg Frank De Winne. Denk niet dat ze daarna een welkomstfeestje begonnen, want het was gelijk werk aan de winkel: de laadruimte van de Atlantis leegruimen met de robotarm, onder andere de Express Logistics Carrier 1. Dat alles is op dit moment live te volgen op NASA TV.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.