17 juli 2018

Wat wordt ‘t: Venus, een planetoïde of de Maan?

Keuzes maken is soms best lastig en de NASA staat over een poosje voor de opgave om zo’n keuze te maken. Voor een nieuwe verkennigstoer door het zonnestelsel heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie wetenschappelijke instellingen gevraagd voorstellen te doen en drie van die voorstellen zijn doorgedrongen tot ‘de finale’. De criteria waren dat de lancering niet later mag zijn dan 30 december 2018 en dat de missie hooguit $ 650 miljoen mag kosten. In 2010 gaat de NASA de drie finalisten uitvoerig bestuderen – waarbij ieder $ 3,3 miljoen krijgt om het nog verder uit te werken –

Reacties

  1. SAGE geniet bij mij ook de voorkeur. Er is nog te weinig wat we weten van het oppervlak van Venus, dit terwijl de planeet toch heel dicht bij de aarde staat. De weinig zeggende naar beneden kijkende foto's van de Venera's zijn niet genoeg. Hopelijk nemen ze een HD camera mee op SAGA.

  2. Hier ff een groet uit Canada, heb niet veel tijd om te lezen op internet, als ik weer thuis ben in Nederland heb ik heel wat blogjes van je in te halen, Adrianus! 🙂 Iedereen alvast een goed uiteinde gewenst.

  3. Hoi Patrick, ja er zal vast en zeker een goede camera aan boord van SAGE zitten. Eentje met hittebestendig glas denk ik, da's hard nodig.

    Hoi Rudy, goh zit je helemaal in Canada! Zeker wel koud daarzo? Goede reis verder, een goede terugreis alsvast en voor 2010 de allerbeste wensen.

  4. Temperatuur valt mee op dit moment, net onder het vriespunt overdag en 's nachts een paar graadjes kouder. Heb dat wel 'ns anders meegemaakt hier, met temperaturen rond -30 en met wind erbij een "wind chill" van nog lager… 🙁

    Toch zit ik hier zuidelijker dan in Nederland, en dat is te zien aan de maan. Het viel me gisteravond op dat de bijna volle december-maan hier duidelijk wat hoger aan de hemel staat dan thuis.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.