19 juli 2018

‘Drie keer is scheepsrecht’, ik zei het toch?


Eerst liet ik jullie die prachtige samenstand zien van Titan en Rhea, twee van Saturnus’ manen, in beeld gebracht door Cassini. Vervolgens – koud een week geleden – de samenstand van Titan en Tethys, verwikkeld in een kosmisch spelletje kiekeboe. Die laatste blog sloot ik af met een verwijzing naar ’t aloude gezegde van drie keer is scheepsrecht. En rara waar worden we vandaag op getrakteerd: yep, een mooie foto waarop we Dione voorlangs Tethys zien schuiven, ook weer twee manen van Saturnus en (uiteraard) in beeld gebracht door Cassini. De derde van twee elkaar passerende manen. 🙂 Beide manen zijn ongeveer even groot (Dione

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.