23 juli 2018

In Staphorst is de Aarde hooguit 12.000 jaar oud

Hoe oud is de Aarde?

De Aarde is volgens geologen zo’n 4,5 miljard jaar oud. Het zonnestelsel als geheel – waar de aarde uiteraard deel van uitmaakt – is 4,5657 miljard jaar oud, volgens de meest recente gegevens. Maar da’s allemaal lariekoek volgens de meerderheid van de gemeenteraad van de orthodox-christelijke gemeente Staphorst. Die is namelijk van mening dat op grond van wat er in de Bijbel staat een leeftijd van ergens tussen de 6.000 en 12.000 jaar genoemd moet worden. Tikkie jonger dan wat de wetenschap

Reacties

  1. Ik neem aan dat Plasterk bedoelde dat de leeftijd van 4,5 miljard jaar 'ononderhandelbaar' is, i.p.v. 'onhandelbaar'?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.