21 juli 2018

Solar Dynamics Observatory succesvol gelanceerd

Vanmiddag om 16.23 uur is vanaf lanceerplatform

Reacties

 1. Oke, ik hap wel.

  15 juni 2007: een lekkende klep laat de bovenste trap iets te vroeg afslaan, waardoor de twee NRO L-30 satellieten – die de oceanen moesten gaan bestuderen – in een te lage baan terechtkwamen.

  Wikipedia weet alles. 😉 Maar niet of het nog goed gekomen is met die satellieten.

  Vroeger werd er nog wel eens een space shuttle gestuurd om satellieten met problemen een extra zetje te geven, maar dat gebeurt nu ook niet meer, natuurlijk.

  • Blijkbaar kwam het toch goed met die satellieten, de klant bij die lancering (het Amerikaanse National Reconnaissance Office) noemde de missie in een verklaring toch een succes.

   Overigens was de eerste lancering van de Atlas V in 2002, de lancering gisteren was wel de 20e, maar deze raket is dus niet al 20 jaar in gebruik.

 2. Gabriel Aubry zegt:

  Maar eigenlijk, robuust of niet, zijn we sinds de 2e wereldoorlog met de ruimtevaart nog niet zo vreselijk opgeschoten natuurlijk. De raketten van Von Braun gebruiken we in essentie nog steeds. Het mag allemaal wat verbeterd zijn en betrouwbaarder zijn geworden (?!) en groter en zwaarder zodat er meer naar 'boven' kan maar het waren en zijn nog steeds veredelde vuurpijlen. Wanneer komt de échte doorbraak? Kontaktsleuteltje omdraaien en lift off ..

 3. Kijk even op de site van Spaceweather.com, hier is een filmpje te zien hoe de schokgolven van de raket een "sundog" stuk maakt.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.