15 juli 2018

Spitzer ontdekt oeroude stofvrije superzware zwarte gaten

Voorstelling van het primitieve superzware zwarte gat

Dat we in de kernen van sterrenstelsels superzware zwarte gaten aantreffen van miljoenen tot zelfs miljarden zonmassa’s zwaar is inmiddels bekend en in talloze astroblogjes heb ik de lezers daarmee vermoeid. Maar met NASA’s Spitzer infrarood-satelliet hebben ze een nieuw hoofdstuk aan dit verhaal toegevoegd, want

Reacties

  1. Dus die zwarte gaten zijn ontstaan tijdens de oerknal, wauw!

    Kun je wat meer items onder elkaar zetten op je pagina's Adrianus,

    ik kom maar eens in de week langs en dan moet ik zo terugklikken steeds.

    Complimenten voor je nieuwsgaring!

    • Nee, die zwarte gaten zijn zo'n 13 milhard jaar oud, het heelal is 0,75 miljard jaar ouder, dus daar zit een gaatje tussen (slechts 750 miljoen jaar 🙂 ). Eh… wat die items onder elkaar betreft: ik hou het bij 5 items op de homepage omdat anders het laden van de pagina te lang gaat duren. Ik kan wel kijken of ik m'n wekelijkse nieuwsbrief weer in ere kan herstellen, dan krijg je alle astroblogs op een rijtje toegestuurd per mail.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.