18 juli 2018

Kunnen we donkere materie gewoon in de huiskamer zien?

Schets van een topologische_isolator

Overal ter wereld worden dure en ingewikkelde experimenten bedacht en uitgevoerd, meestal diep onder de grond om storende effecten van andere invloeden uit te sluiten, met als doel donkere materie waar te nemen. Da’s het mysterieuze goedje dat bijna een kwart van het gehele heelal schijnt te vullen en dat alleen via de gravitatiekracht reageert op gewone materie. De andere natuurkrachten (sterke, zwakke en electromagnetische wisselwerking) hebben er geen invloed op en daarom is het zo lastig het te detecteren. De rest van het heelal is donkere energie (73%) en gewone materie (4%), om de verhoudingen even scherp te stellen. Volgens een groep

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.