20 juli 2018

Cassini maakt een dubbele scheervlucht langs Titan en Dione

Cassini vliegt langs Titan en Dione

Leuk dagje vandaag – Tweede Paasdag – voor de ruimtevaart. Niet alleen straks om 12.21 uur Nederlandse tijd de lancering van Space Shuttle Discovery voor missie STS-131, maar vandaag zal Saturnusverkenner Cassini ook iets bijzonders doen. Hij maakt namelijk een dubbele scheervlucht, die ‘m zal voeren langs de grote maan Titan, anderhalve dag later gevolgd door Dione. De NASA hoeft geen baancorrecties aan te brengen om Cassini richting Dione te voeren, dat gaat geheel vanzelf. De flyby vandaag brengt Cassini tot 7.500 km bij Titan, codenaam T67. Da’s niet echt dichtbij vergeleken met eerdere vluchten, maar het stelt Cassini wel in staat van afstand twee mysterieuze gebieden te bekijken. Die twee donkere gebieden, Belet

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.