18 juli 2018

Sterrenkunde voor de kidz uit Nieuw-Lekkerland

"Jij mag het zeggen"

Gisteravond was ik bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens, gezeteld in het gebouw van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard in Papendrecht. Er kwam een ploeg van zo’n veertig basisschoolleerlingen langs – allemaal groep 8, jaartje of twaalf – plus leerkrachten en ouders uit Nieuw-Lekkerland. Volle bak dus. Ze wilden van ons meer te weten komen over de sterren en planeten en niet alleen door erover te vertellen, maar ook door er naar te kijken. Paul Bakker, die alles georganiseerd had, opende de sessie en heette iedereen van harte welkom. Daarna was ik aan de beurt en ik hield een praatje over het zonnestelsel, dat voor het grootste deel bestond uit een kwis over het zonnestelsel. De kidz waren erg enthousiast en hun kennis bleek ook van een behoorlijk peil. E

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.