23 juli 2018

Hebben zwarte gaten een ring van licht?

Hebben zwart gaten een ring van licht?

In een onlangs verschenen artikel zeggen twee sterrenkundigen, Tim Johannsen en Dimitrios Psaltis (Universiteit van Arizona in Tucson), dat zwarte gaten een ring van licht om zich heen hebben, die zichtbaar zou moeten zijn en die ons meer verteld over de interne toestand van het zwarte gat. Van die interne toestand is ooit het no-hair-theorema opgesteld door de befaamde natuurkundige John Wheeler, welke stelt dat die toestand slechts door twee parameters bepaald wordt: de massa en spin van het zwarte gat. Andere eigenschappen zou een zwart gat niet hebben ((Eigenlijk klopt dat niet. Electrische lading is

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.