21 juli 2018

Nicolaus Copernicus is eervol herbegraven

Copernicus' herbegrafenis

De Poolse sterrenkundige Nicolaus Copernicus, degene die in de 16e eeuw als eerste durfde te zeggen dat de planeten om de zon draaien en dat de zon in het middelpunt van het zonnestelsel staat, is voorzien van alle ceremonie herbegraven in een tombe van de kathedraal van Frombork in het noorden van Polen. In 2005 had men in een anoniem graf onder het hoofdaltaar van de kathedraal een lichaam gevonden, waarvan vermoed werd dat het van Copernicus was. Aan de hand van DNA-tests op een tand uit de schedel en op twee haren uit een boek dat Copernicus jarenlang in z

Reacties

  1. Ik stuurde net 'n mailtje door naar 'n dekaan van het Copernicus college in Hoorn hierover. Mooie wetenschap is de match met de twee haren van Copernicus die in een van zijn boeken gevonden was met de beenderen gevonden in die kerk. (in je eerdere bericht hierover).

  2. Zegt 't voort. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.