21 juli 2018

Jorrit Hagen wint Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2010

De winnaars van de Sterrenkunde Olympiade 2010, met van links naar rechts Nastasja Wijers (3e), Jorrit Hagen (1e) en Marthijn Sunder (2e).

De Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2010 is gewonnen door de 17-jarige Jorrit Hagen uit Borne (Bataafs Lyceum, Hengelo). Hij kreeg na een spannende finalestrijd uit handen van prof. dr. Alex de Koter de hoofdprijs uitgereikt: een waarneemreis naar het Roque de los Muchachos Observatory op het Canarische eiland La Palma, voor twee personen. Jorrit deed voor de derde keer mee aan de Sterrenkunde Olympiade. Vorig jaar in Groningen wist hij de derde prijs te bemachtigen. Dit jaar versloeg hij tijdens de eindronde van de finale in Amsterdam vijftien medefinalisten door het afsluitende examen als beste te maken. Marthijn Sunder uit Schipluiden (17, Wateringse Veld College, Den Haag) werd tweede. Nastasja Wijers uit Heerhugowaard (17, Murmellius Gymnasium, Alkmaar) derde. De nummers twee en drie kregen allebei een iPod. Je ziet ’t trio hiernaast,

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.