23 juli 2018

Laatste vlucht Space Shuttle opgeschoven naar 2011

De laatste Space Shuttle vertrekt in 2011

Er staan nog twee missies van een Space Shuttle in de agenda van de NASA: STS-133 met de Discovery en STS-134 met de Endeavour. Al een poosje staan die gepland voor een lancering op 16 september respectievelijk half november. Maar programmamanagers van de NASA hebben deze week besloten om het allemaal een tikkeltje op te schuiven. De lancering van de Discovery vindt nu vermoedelijk op 29 oktober dit jaar plaats en de allerlaatste missie met de Endeavour schuift op naar 28 februari 2011. De oorzaak van deze vertraging heeft niets te maken met de shuttles zelf, maar met de lading van de Discovery. Het ruimteveer zal de EXPRESS Logistics Carrier 3 (ELC3), de Logistics Carrier 4 (ELC4) en de Leonardo Multi-Purpose Logistics Module (MPLM) naar het internationale ruimtestation ISS brengen. Het opschuiven moet offici

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.