21 juli 2018

Kleine krater in Egypte ontdekt met Google Earth

De Kamil krater in Egypte

Vergeleken met andere bekende kraters op Aarde, zoals de Arizonakrater in de VS, is het maar een kleine, maar de pas ontdekte Kamil krater in Egypte is wel een hele mooie. De 45 meter brede en 15 meter diepe krater werd in 2009 door wetenschappers ontdekt met behulp van een onderzoek in Google Earth. Wat opvalt aan de krater is dat ‘ie zo mooi bewaard is, zo oorspronkelijk (‘pristine’) zoals de wetenschappers ’t noemen. Door erosie van wind en water worden kraters na miljoenen jaren behoorlijk afgesleten, dus vermoedelijk is de Kamil krater nog niet zo oud, naar schatting hooguit 5000 jaar. Men denkt dat de krater veroorzaakt is door een meteoriet die tussen de 5 en 10 ton woog en die met een vaartje van 12.500 km per uur te pletter sloeg in de Egyptische woestijn. Op

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.