21 juli 2018

Wie zegt dat de Maan statisch is?


Ik kwam bovenstaande foto tegen van de Maan, gemaakt door de Amerikaanse Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO). Een prachtige foto van een stukje landschap op de Maan dat vol zit met keien die een stuk gerold hebben en met talloze sporen van keien die buiten het beeldveld liggen. De foto kwam aan het licht doordat vrijwillige enthousiastelingen die deelnemen aan het Moon Zoo Project ‘m bekeken en op het forum van Moon Zoo bespraken. Dat project is een voorbeeld van een Citizen Science project, waarbij het publiek gevraagd om foto

Reacties

  1. Lijkt heel erg op
    http://www.google.nl/images?q=sliding+stones+deat

    Voor die locatie is de theorie dat het word veroorzaakt door een dun laagje modder en harde wind. Die zaken zie ik op de maan alleen niet direct als oorzaak 😛

    • Grappig om die stenen in Death Valley te zien. Nee, op de Maan zal een harde wind niet zo vaak optreden – eh… nooit dus – en van modder zal er ook geen sprake zijn, tenzij je misschien op de bodem van een krater op de noordpool van de Maan zit.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.