22 juli 2018

Moonfire

De trotste eigenaar van Moonfire

Ik ben zojuist boodschappen wezen doen, die oh zo populaire bezigheid waar ik mij iedere zaterdag vol enthousiasme op stort. Na afloop even naar de boekwinkel, kijken of er nog wat interessants bij ligt. En wat zie ik daar: Norman Mailer’s ‘Moonfire’, het vuistdikke boek dat de hero

Reacties

 1. Gerard Lelieveld zegt:

  Norman Mailer is een literair genie (die misschien beter onvertaald gelezen wordt).

  • Klopt, het boek is geen standaardwerk over ruimtevaart. In het eerste hoofdstuk, dat ik net gelezen heb, beschrijft Mailer uitgebreid een persconferentie die de drie Apollo 11 astronauten kort voor de lancering hielden. Geen verslag van 'journalist x vraagt dit en astronaut y antwoordt dat', maar op een literaire wijze doet Mailer er verslag van en gaat daarbij o.a. in op de vraag wat Armstrong en Aldrin dachten van de gedachte dat ze misschien wel dood zouden gaan op de maan, indien de lander niet meer wilde opstijgen. Fascinerend om te lezen.

 2. Dertigjarige jubileum van de vlucht in 2009? Eerder veertig, lijkt me. Als het boek is uitgekomen in 2009, waarom dan toch die '30' op de voorkant en geen '40'?

 3. Stom, het moet inderdaad het veertigjarig jubileum zijn. Zat even te slapen. Dat gouden wikkel met 30 erop slaat op uitgeverij Taschen, dat in 1980 werd opgericht door Bernard Taschen. Bedankt voor je oplettendheid! 🙂

 4. Aha, dat is dus de verklaring… 🙂 Heeft dus niet te maken met de vlucht, maar de uitgever.

  Groet vanuit Niagara Falls, Canada.

 5. Kan iemand me vertellen of Moonfire ook in het nederlands bestaat en waar dit dan te verkrijgen is in België(?)

 6. Ik heb de Nederlandse versie, dus ja, die bestaat. Kijk maar naar de ondertitel van het boek op de foto. In Nederland verkrijgbaar bij Vos en v.d. Leer, maar ik heb geen idee waar in België. Heb je geen Belgische bol.com?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.