21 juli 2018

Nieuwe techniek maakt exoplaneten letterlijk zichtbaar

De exoplaneet Beta Pictoris b

Gebruikmakend van een nieuwe techniek zijn sterrenkundigen erin geslaagd om een directe foto te maken van een exoplaneet. Het gaat om de planeet Beta Pictoris b, waarvan het bestaan al eerder was bevestigd en waarvan ze zelfs al de beweging hebben waargenomen. In 2008 waren eerder al exoplaneten gefotografeerd, zoals eentje bij de ster Fomalhaut, maar die exoplaneten staan allemaal ver van hun ster vandaan en daardoor worden ze minder overstraald door die ster, welke letterlijk miljoenen keren meer licht uitstraalt dan de planeet. Met de nieuwe techniek, ontwikkeld

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.