21 juli 2018

Gemma Frisius organiseert symposium over buitenaards leven

Op 20 november a.s. staat het symposium, georganiseerd door Vereniging Gemma Frisius, afdeling Friesland van de KNVWS geheel in het teken van de speurtocht naar buitenaards leven. Drie befaamde sprekers zullen in beeld brengen wat we op dit moment weten van het ontstaan van het leven op onze aarde, wat we weten over de omstandigheden die noodzakelijk zijn voor het ontstaan van leven op andere planeten en over de noodzakelijke voorwaarden en waarschijnlijkheden van de ontwikkeling van hoger ontwikkelde levensvormen. Het symposium wordt georganiseerd in het kader van de viering van het 50 jarige jubileum van het SETI onderzoek (Search for Extra Terrestrial Intelligence). In april 1960 werd door de astronoom Frank Drake voor het eerst gericht gezocht naar radiosignalen van een buitenaardse beschaving. Sindsdien is er veel meer bekend over dit onderzoeksonderwerp en hoewel het in veel sterkere mate speculatief is dan conventionele wetenschap kan het onderwerp op een methodische en indringende manier benaderd worden, ge

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.