16 augustus 2018

Heeft de NASA een schaduwbiosfeer van arsenicum ontdekt?

).push({}); }if ( quads_screen_width >= 1024 && quads_screen_width < 1140 ) { /* tablet landscape */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width >= 768 && quads_screen_width < 1024 ) { /* tablet portrait */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width < 768 ) { /* phone */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }

Reacties

 1. Charles zegt:

  Dus NASA meldt morgen dat er voor het eerst buitenaards leven hier gevonden is, want daar komt het dan toch op neer….

 2. Nee, hoeft niet. Als dat op arsenicum gebaseerd leven hier ontstaan is dan is het geen buitenaards leven. Het is dan wel leven dat een compleet andere basis heeft dan al het andere leven op aarde en dat maakt het wel een stuk waarschijnlijker dat elders in het heelal ook leven voorkomt. Zoals bijvoorbeeld op Titan. Als dat op arsenicum gebaseerde leven NIET op aarde is ontstaan – ik zeg met nadruk àls – dàn heb je inderdaad te maken met buitenaards leven, want dan moet het via een komeet of zoiets op aarde zijn gebracht. Maar ik betwijfel of de NASA de oorsprong van het arsenicum-leven kan reconstrueren.

 3. Charles zegt:

  Ja, dat is zo. De denktank zat hier even te denken aan die bacteriele fossielen die ze een aantal jaren geleden zouden hebben ontdekt in een meteoriet van Mars.

  Mogelijkheden: ontdekking dat sommige bacterien in arsenicum kunnen leven, een nieuw soort bacterium dat arsenicum in het DNA heeft, arsenicum op een maan van Jupiter, of …..

 4. Charles zegt:

  The briefing, set for Thursday, focuses on a paper being published in the journal Science, which has not been made public. It does not report finding life outside of Earth, according to science writers who have seen the paper. (Washington Post)

 5. Thanx! Over de ontdekking is overigens zo meteen Govert Schilling te gast bij Pauw & Witteman, Dus allemaal kijken!

 6. Heb Pauw en witteman gezien…per ongeluk welliswaar..zag namelijk opeens een bekend gezicht (Govert Schilling) voorbij flitsen…..enne…Govert was GOED…Wat zeg ik, steengoed met z'n duplo-blokjes uitleg!!!

 7. Ja, ik heb het ook gezien. Waar duplo al niet goed voor is. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.