21 juli 2018

Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas

Half Nederland heeft vanmorgen die eclips gezien en daar de helft weer van heeft ‘m gefotografeerd of gefilmd, als ik alle foto’s op de gallery van RTL Weerbericht mag geloven. Daar zitten af en toe juweeltjes van foto’s bij. Maar zoals het meestal gaat is er altijd baas boven baas en dat betekent dat er van de eclips van vanmorgen ook een opper-juweel is gemaakt:

Reacties

 1. Ha die Arie,

  Eh…die grote zonnevlek die jij welliswaar niet gezien hebt, hebben Piet en ik WEL gezien hoor…..maarre…. toen jij net naar huis vertrokken was om dat tijdelijk ouderloze addergebroed…eh..ik bedoel natuurlijk ….die lieve schattige dochters van jou….weer in het gelid te drillen, zag ik opeens "een pukkel" aan de maanrand verschijnen.

  Piet wilde net beginnen met opbreken van zijn vette telefoto-spullen, toen ik hem toch vriendelijk doch dringend moest verzoeken om dat nog even niet te doen…..omdat er net een hele fraaie dikke zonnevlek achter de maanrand te voorschijn was gekomen…..die ene die dus te zien is op de foto van die gefortuneerde zandhappende fransman, die het moest doen met zo'n lullig waarneemplekkie als de woestijn van Oman…terwijl hij natuurlijk ook op "de plek der plekken….het centrum van het universum" te weten de Beroemde Stoopbank in de Dordtse biesbos had kunnen waarnemen!!

  Het is jammer dat Piet geen internet heeft anders had er op deze site ook zo'n zelfde foto geprijkt, OK….eentje zonder het ISS..maarre kniesoor die daarop let!

  Ik heb net en het NOS journaal en "stargazing life" op de BBC gezien….en het begint bij mij door te dringen dat wij, aldaar in de Biesbos ongelofelijk veel mazzel hebben gehad bezien in het licht (!) van de tamelijk droevige weersomstandigheden in eigenlijk heel Europa…..en….dat ik dit eigenlijk best wel een hele mooie zonsverduistering vond….zoals dat "geval" opkwam…knaloranje met die hoorntjes omhoog…zelfs vanuit de auto…dat was echt een machtig mooi gezicht.

  En tijdens de rest van de verduistering…die voorbij drijvende wolkenflarden en niet te vergeten die paar hele leuke zonnevlekken..erg leuk!!

  Ik heb, toegegegeven, al een hele tijd geen aandacht meer besteed aan de zon….al zo lang saai en kaal….dat ik zoveel zonnevlekken absoluut niet verwacht had.

  Zou de zon dan toch weer "een beetje normaal" gaan doen???

 2. Michiel zegt:

  Hele mooie foto.

  Alleen, ik heb vroeger altijd geleerd:

  "Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo"

  Oftewel, zo'n foto is makkelijk te photoshoppen. Ik zeg niet dat dat zo is, maar verdacht vind ik het wel.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.