15 augustus 2018

James Webb ruimtetelescoop heeft last van hot pixels

De James Webb Space Telescope heeft nu al last van hot pixels

De James Webb Space Telescope (JWST) – beoogd opvolger van de Hubble ruimtetelescoop – moet ergens in 2014 de ruimte in worden geschoten. Maar nu al lijkt het komende paradepaardje van de NASA flink te kampen te hebben met problemen van technische aard. Het blijkt namelijk dat 2% van de detectoren in de spiegels van de JWST, welke bij elkaar 6,5 meter in diameter zijn, te maken hebben met zogenaamde ‘hot pixels’. Bezitters van digitale camera’s kennen dat fenomeen: pixels die oplichten, zonder dat er licht op is gevallen. Het gaat om de detectoren die in de

Reacties

  1. Joolee zegt:

    Hoe werkt dat bij de Hubble telescoop dan? Ik neem aan dat die een andere opnametechniek gebruikt?

  2. Fabricius zegt:

    Hubble zal wel old school techniek hebben. Gewoon degelijk (maar daar had men een ander probleem in het begin: scheel kijken).

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.