16 juli 2018

New Horizons straks voorbij de baan van Uranus

De huidige positie van New Horizons in het zonnestelsel

Een nieuwe mijlpaal vandaag – het zal eens niet waar zijn. De Amerikaanse sonde New Horizons zal aan ’t eind van deze enerverende dag de baan van de planeet Uranus passeren. Ergens rond middernacht onze tijd zal het ruimtescheepje de baan van de een-na laatste planeet van ons zonnestelsel bereiken. De New Horizons zelf zal er weinig van merken, want een poos geleden hebben technici ‘m in een soort van winterslaap gebracht. De tocht naar de uiteindelijke bestemming – de dwergplaneet Pluto en diens manen Nix, Hydra en Charon, duurt ongeveer negen en een half jaar en rond juli 2015 vind dat gedenkwaardige moment plaats, de aankomst bij de roemruchte ex-planeet. V

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.