24 oktober 2017

SpaceX komt met nieuwe commerciële raket: Falcon Heavy


Eerst hadden we de Falcon 1, toen kwam de Falcon 9 – yep, ze sloegen voor ’t gemak een paar nummers over – toen kwam de Dragon capsule en nu komt de commerci

Reacties

  1. Gerco Wolfswinkel zegt:

    Het gaat prima met meneer Musk en ik heb veel bewondering voor z'n SpaceX projecten. Als hij de verwachtingen kan waarmaken – en tot nu toe is dat telkens gelukt – kan hij straks veel goedkoper dan de concurrentie lanceren, en nog meer gewicht de ruimte in tillen ook! Die Falcon 9 heet trouwens zo vanwege het aantal motoren.. 9 dus 😉

    Ben wel benieuwd hoe een private onderneming zich juridisch gaat indekken tegen eventuele ongelukken, mocht het tot vervoer van mensen komen.

  2. De Falcon Heavy is in ieder geval een stuk goedkoper dan de vluchten met een Space Shuttle. Gaat een Atlantis of Endeavour voor één à anderhalf miljard dollar de ruimte in, de Falcon Heavy zal per vlucht 'slechts' $80 – $125 miljoen kosten. Scheelt een stukkie, nietwaar? Dat van het aantal motoren van de Falcon 9 wist ik overigens niet. thanx.

Laat wat van je horen

*