23 juli 2018

Verslag van de afgelopen Messier Marathon(-s)

In maart heb je de mogelijkheid om in theorie in 1 aaneengesloten nacht alle 110 Messier objecten waar te nemen. In de praktijk is dat wel anders, je hebt onder andere te maken met het Nederlandse onvoorspelbare weer, lichtvervuiling, slecht zicht op de horizon, enzovoort, enzovoort.

Reacties

 1. Andre, gefeliciteerd met je record met het aantal gevonden Messier objecten. En je hebt er nog een record bij: de allerlangste Astroblog ooit geschreven. 🙂

 2. ach..ach…ach….ga toch fotograferen, stelletje mafkez….eh…zeer geachte collega's!!

  Edoch ende evenwel ook van het nu "aardsluie GoTo-front" van harte gefeliciteerd met deze zotte prestatie!!

  Groetjezzz,

  Jan de afvallige..:)

  • @jan,

   Laat het fotograferen maar aan de Hubble over. Fotograferen is niets voor mij! Misschien later als ik grijs en een stuk ouder ben 😉 Nu geniet ik nog steeds van al het moois direct op mijn netvlies. Nu nog met m'n 14" maar binnenkort met een 24" Dobson.

   En dan te bedenken dat ik toen ik jaren geleden met deze hobby begon jouw toch als mijn grote voorbeeld zag, je hoefde maar een Messier te noemen en je had 'm in no-time in het (analoge) oculair van je zelfbouw Dobson.

   Maar waarom niet een digitale Messier marathon? 110 Messiers in 1 nacht op de korrel lijkt me ook een niet geringe prestatie.

   Groeten,

   André de astrodigibeet…:)

 3. Een digitale Messier marathon? Mmmmmm, leuk idee. Jan, jij bent onze digikenner inmiddels, ga jij dat organiseren? Hint hint… 🙂

 4. Hmmm een digitale Messier marathon door uw nedrig fel-neurotisch scribent georganiseerd.. en dat dan een goed idee vinden..eh…weten jullie dat wel zeker..ha..ha..?????…maarre..nu we het er toch over hebben….mag zo'n "trip on Messier-lane", anaal-oog (hé,leuk woordgrapje!!) danwel digitaal, ook over een dag..eh..nacht of VIJF(!) worden gespreid??……….want ik heb vanwege mijn, zeg nou zelf, ietwat…eh..drukke(!)… karakter nog nooit een z.g "allnighter" volbracht….ben altijd ruim voor zonsopkomst compleet ende royaal opgebrand!!…Ofwel, doe inplaats van een schier onhaalbare digitale Messier marathon over ÉÉN nacht MIJ maar gewoon een Dobson Messier marathon voor "drukke mensen" over VIJF nachten…Do we have a deal!!??

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.