16 augustus 2018

M106 vanuit de Dordtse Biesbosch


Gisteravond (24 april 2011) gingen Jan Heuser en Jan Brandt waarnemen in de Dordtse Biesbosch. Beiden zijn net als ik lid van sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht en Jan Brandt kennen we als auteur van de Astroblogs. Heuser is sinds kort ook actief als astrofotograaf en dat doet hij uitstekend. Op z’n facebook-pagina zijn al mooie resultaten te bewonderen, zoals van de Draaikolknevel M51 en de Orionnevel, M42. Terwijl Brandt zich gisteravond op Saturnus richtte – waar we vast en zeker de resultaten nog te zien zullen krijgen – fotografeerde Heuser diverse sterrenstelsels zoals M63 – the Sunflower Galaxy – en M106, hierboven te zien. M106 gaat ook wel door het leven als

Reacties

  1. nou…eh…Graag gedaan hoor!!

    Oh…nee…sh.t, jouw compliment is natuurlijk niet voor mij bedoeld maar voor mijn geachte "concurrent" (grapje!!) met dezelfde voornaam , tevens ook nog eens ex klasgenoot uit de goede grijze oudheid (MAVO groenendijk)!

    Maarre……het zijn waarlijk zeer smakelijke plaatjes!!!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.